KNMI geeft weeralarm wegens zware windstoten

20/08
2009
DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft donderdag een weeralarm afgekondigd wegens zeer zware windstoten die snelheden kunnen bereiken tot 110 kilometer per uur. De windstoten gaan gepaard met onweersbuien die vanaf 13.00 vanuit het zuidwesten ons land binnentrekken. Ook verwacht het instituut plaatselijk veel neerslag waaronder hagel. Volgens het weerinstituut kunnen de buien zich razendsnel ontwikkelen. Ze verplaatsen zich richting het noordoosten en bereiken naar verwachting aan het einde van de middag het noordoosten van het land. Mogelijk leidt het noodweer tot grote schade, aldus het KNMI.

Het KNMI heeft voor donderdag ook hitte voorspeld, met temperaturen die in het oosten kunnen oplopen tot 35 graden. Volgens een woordvoerder van het weerinstituut kan de temperatuur in anderhalf uur tijd van 32 naar 19 graden dalen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gewaarschuwd dat vooral oudere en zieke mensen, maar ook sporters flink last kunnen hebben van de hitte. Het RIVM adviseert om veel te drinken, schaduw op te zoeken of te 'schuilen' op een plek waar een briesje staat

Datum: donderdag 20 augustus 2009, 08:56
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: De Bilt, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry