Politiek: Balkenende meest negatief in online nieuws

22/04
2010
CDA-lijsttrekker Balkenende wordt veruit het meest genoemd in online berichten met een negatief sentiment. Maar liefst 29% van wat er in de afgelopen twee weken over hem is geschreven is negatief, slechts 10% is positief.

Dat meldt Clipit, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in online monitoring. In de aanloop naar de verkiezingen peilt het bedrijf iedere twee weken het aantal zetels op basis van het online berichtenaandeel - waarbij zowel gekeken wordt naar berichten op nieuwswebsites als op blogs, fora, discussiewebsites en sociale media als Twitter.

Femke Halsema (GroenLinks) heeft relatief de meeste positieve berichten op haar naam staan.

Hoewel Balkenende in de totale online berichtgeving het hoogst scoort wat betreft negatief sentiment, komen op Hyves en Twitter de lijsttrekkers Pechtold (D66), Wilders (PVV) en Thieme (PvdD) het meest voor in berichten met een negatief sentiment. Ruim 10% van de berichten over hen is in de meetperiode negatief.

Kees van der Staaij (SGP) komt positief naar voren; bijna 20% van de berichten op Hyves en Twitter heeft een positief sentiment. Opvallend, gezien het recente besluit van de rechter over de toelating van vrouwen tot de partij en de reactie die de SGP daarop gaf. Femke Halsema (GroenLinks) en Mark Rutte (VVD) volgen op plaats 2 en 3.

Vergeleken met de eerste peiling van Clipit blijft de PVV stationair (30 zetels), verliest de PvdA er vier (28), wint de VVD er vier (24), terwijl D66 twee zetels winst boekt (naar 17). Verliezers zijn GroenLinks(-1; nu 11), CDA (-6, nu 10) en de SP (-3, nu 9). De ChistenUnie (8), SGP(8), PvdD (3) en TROTS (2) stijgen ook.

Datum: donderdag 22 april 2010, 08:33
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry