`Twee miljoen Nederlanders over op Windows 7`

21/04
2010
SCHIPHOL (ANP) - Een halfjaar na de lancering van Windows 7 maken 2 miljoen internetters in Nederland gebruik van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Hiermee heeft Windows 7 een marktaandeel van 15 procent. Dat maakte Microsoft woensdag bekend. Microsoft baseert zich op cijfers van onderzoeksbureau Statcounter, dat steekproeven doet naar het gebruik van besturingssystemen door bezoekers van diverse websites. Volgens deze cijfers snoept Windows 7 vooral marktaandeel af van de oudere versies van Windows.

De overstap op Windows 7 gaat in Nederland sneller dan in de meeste andere landen. ,,Nederlanders zijn snel in het aanpassen aan nieuwe technologie door de grote mate van pc-gebruik en het hoge aantal internetaansluitingen'', aldus het bedrijf.

De cijfers zijn volgens Ralf Becks, hoofd van de Windows-tak bij Microsoft Nederland beter dan Microsoft zelf had verwacht. ,,Windows Vista had een jaar na de lancering ongeveer 1,5 miljoen gebruikers en dit lag al hoger dan bij Windows XP.''

Datum: woensdag 21 april 2010, 13:48
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry