Apple komt met nieuwe MacBook Pro-serie

14/04
2010
Apple introduceert de nieuwe MacBook Pro-serie met snellere processoren, nieuwe Nvida grafische voorzieningen en een verbeterde batterijduur tot wel tien uur.

De nieuwe 13-inch MacBook Pro heeft snellere Intel Core 2 Duo processoren gekregen (2,4 of 2,55 GHz), heeft de Nvidia GeForce 320M, bevat 4 GB geheugen en een schijf vanaf 250 GB. De 13-inch MacBook Pro gaat vanaf €1149 kosten.

De nieuwe 15-inch en 17-inch MacBook Pro-modellen hebben de nieuwe Intel Core i5 en Core i7 processoren gekregen. Samen met de Nvidia Geforce 320 M of de GeForce GT330 zijn goed voor uistekende grafische prestaties. Om energie te sparen schakelen deze MacBooks automatisch tussen de GeForce of de geïntegreerde graphics in de Intel chipset. Apple gebruikt hiervoor eigen technologie die wel veel overeenkomst met Nvidia's eigen Optimus-technologie vertoont. Hyperthreading en Turbo Boost moeten de Intel processors optimaal laten presteren. De 15-inch MacBook pro gaat vanaf €1749 over de toonbank en de 17-inch vanaf €2249.

Alle nieuwe MacBook Pro-modellen hebben een Mini DisplayPort die ook audio ondersteunt. De benodigde VGA, DVI of HDMI adapters moeten los worden bijgekocht. Ook nieuw is een slimme laadtechnologie die er voor zorgt dat de accu's worden opgeladen op een manier die voor de ladingstoestand van de accu op dat moment het beste is. Apple claimt dat dit de levensduur van de accu's ten goede komt, zodat ze wel vijf jaar mee kunnen. De nieuwe MacBook Pro modellen zijn zo energieefficient dat ze wel 10 uur werken op een acculading voor de 13-inch modellen en 8 tot 9 uur voor de 15- en 17-inch modellen.

Uiteraard worden alle MacBook Pro-modellen geleverd met Mac OS X Snow Leopard als besturingssysteem. De nieuwe MacBook Pro is vanaf maandag verkrijgbaar.

Datum: woensdag 14 april 2010, 17:13
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry