zaterdag 17 april : start fortenseizoen Fort Blauwkapel open voor publiek

13/04
2010
13-04-2010

Op zaterdag 17 april start het Utrechtse fortenseizoen 2010. Op Fort Blauwkapel vinden van 12.00-17.00 uur allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Kinderen kunnen onder andere knuffelen met dieren en pannenkoeken bakken. Daarnaast worden rondleidingen over het fort gegeven. Alle activiteiten zijn gratis.

Fort Blauwkapel is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse waterlinie, bestaande uit inundatiegebieden en forten. De gemeente Utrecht is eigenaar van acht van deze forten. Ze worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe, eigentijdse functie. De bedoeling is de forten zoveel mogelijk openbaar toegankelijk te maken.

In de forten overwinteren vleermuizen. Zij ontwaken half april. De forten worden daarom in het weekend van 17 en 18 april weer opengesteld voor het publiek.

Programma Fort Blauwkapel

Fort Blauwkapel is op zaterdag 17 april van 12 tot 17 uur open. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten waaronder een speurtocht, schapen scheren, pannenkoeken bakken en knuffelen met dieren. Ook worden rondleidingen over het fort gehouden en geeft een valkenier een demonstratie.

Nadere informatie over het programma en de bereikbaarheid van Fort Blauwkapel is te vinden op:
www.utrecht.nl/forten.


Ook de forten Aan de Klop, De Bilt, Hoofddijk en Lunet I zijn op zaterdag 17 april geopend. Meer informatie over de activiteiten op deze forten is te vinden op: www.hollandsewaterlinie.nl/seizoensopening.

Datum: dinsdag 13 april 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: De Bilt, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry