Defensiemusea open tijdens museumweekend

07/04
2010
De musea van Defensie zijn vertegenwoordigd tijdens het jaarlijkse museumweekend, zaterdag 10 en zondag 11 april. Speciaal voor dit weekend organiseren de musea diverse activiteiten.

Het jaarlijks terugkerende Museumweekend wordt voor de 29ste keer gehouden door de Nederlandse Museumvereniging. Meer dan 500 Nederlandse musea zijn dit weekend gratis toegankelijk. 

Marinemuseum

Het Marinemuseum in Den Helder staat dit weekend in het thema van: Laat je verleiden door een museumstuk! Er is een de voorstelling Wervianen over het dagelijks leven op de Oude Rijkswerf en kinderen kunnen hun eigen museumstuk van gips maken.

Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum in Rotterdam staat dit weekend in het thema van: Liefde gaat door de maag.  Er zijn rondleidingen en bezoekers kunnen etenswaren proeven die mariniers op missie voorgeschoteld krijgen. Tijdens een quiz mogen bezoekers de betekenis van grappige gerechten raden. Tevens is er de gelegenheid om de mariniers in Uruzgan een brief te schrijven.

Museum en tehuis Bronbeek

Het Museum en tehuis Bronbeek  in Arnhem  heeft dit weekend een Indonesisch getint programma. Er worden verhalen verteld, er is een gamelanorkest en bezoekers kunnen rondleiding krijgen langs de monumenten, gebouwen, bomen en andere historische bezienswaardigheden op het landgoed. 

Militaire Luchtvaart Museum

Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg opent zijn depots en werkplaatsen voor een exclusieve kijk achter de schermen. Het geeft een beeld van de werkzaamheden die nodig zijn om het erfgoed van de militaire luchtvaart te beheren en te behouden voor de toekomst. 

Marechausseemuseum

De reguliere collectie van het Marechausseemuseum in Buren is tijdens dit weekend gratis te bezichtigen.

Legermuseum

In het aan Defensiegerelateerde Legermuseum in Delft is dit weekend de tentoonstelling Toernooiridders. Dansworkshops, verhalen over de hoofse liefde; en op zaterdag kunnen  militaire voorwerpen worden voor gelegd aan een deskundig panel. Bezoekers krijgen dan informatie over de meegebrachte voorwerpen tijdens Krijg, Kunst en Kitsch.

Datum: woensdag 7 april 2010, 15:59
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Buren, Delft, Den Helder, Gelderland, Noord-Holland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry