Groenlinks kaapt alweer domeinnaam van Geert Wilders

17/08
2009
Domeinnaam pvvdenhaag.nl van Geert Wilders gekaapt door Groenlinks Als we over domeinkapingen schrijven, gaat het meestal over de kaping van bekende merken door obscure bedrijfjes die gevestigd zijn in landen waar de eigenaar nooit te vinden is. Deze keer een hele andere zaak. Groenlins heeft - in de persoon van David Rietveld - een domeinnaam van de PVV gekaapt. Het gaat om pvvdenhaag.nl. De PVV van Geert Wilders wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Op de site staat een protest tegen de partij van Geert Wilders. Het is niet de eerste keer dat Groenlinks een domeinnaam van Wilders kaapt.

Vorig jaar nog werd de domeinnaam filmwilders.nl door Groenlinks vastgelegd waarop anti-Wilders teksten verschenen. Ook pvvdenhaag.nl is bedoeld om potentiele stemmers op Wilders te “waarschuwen”. De site linkt door naar een weblog. Tegen de pers stelt David Rietveld dat Wilders “vooringenomen en eenzijdig is”.

Wat wij ons nu afvragen, is of de kosten van de registratie van de domeinnaam worden gedeclareerd bij de belastingbetaler.

Update: er is een tegenactie gekomen, want mensen hebben nu ook een Groenlinks domeinnaam gekaapt.

Datum: maandag 17 augustus 2009, 08:32
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry