Grote commotie over campagne Hyves - excuses Justitie

18/08
2009
Stanislav campagne op Hyves opmerkelijk Het zal maar weinig mensen ontgaan zijn. De afgelopen week was er in de pers veel aandacht voor de Stanislav campagne op Hyves. Het ministerie van Justitie wilde hyvers erop wijzen dat ze hun persoonlijke gegevens geheim moeten houden om misbruik te voorkomen. Maar voor die campagne maakte het ministerie nu juist zelf misbruik van de gegevens van hyvers. Het lijkt erop dat het doel van de campagne - pas op met je gegevens - uitstekend bereikt is. Toch is er enorm veel commotie over de campagne en heeft Justitie zijn verontschuldigingen moeten aanbieden.

Alleen al op marketingfacts.nl staan op dit moment 125 reacties van mensen die het wel, of juist niet eens zijn met de werkwijze van de campagne. Bekijk hier de discussie. Zo schrijft “floor”: Die briljante campagne maakt anders wel gebruik van gegevens die ik in de privacy van mijn hyves profiel voor iedereen heb afgeschermd (ingesteld op zichtbaar voor:niemand).

Daarna ontspint zich een lange discussie waarin argumenten heen en weer gaan. Hyves zelf mengt zich, in de persoon van Yme Bosma, ook in de discussie. Op diverse andere websites wordt inmiddels als “feit” geschreven dat het Ministerie met de campagne een grens heeft overschreden. In theorie had het reclamebureau namelijk de prive gegevens kunnen opslaan en die hadden - in theorie - gekraakt kunnen worden door derden waardoor de prive gegevens op straat zouden komen. Allemaal niet gebeurd, maar desondanks vervelend, zo vindt ook mede-oprichter Raymond Spanjar.

Inmiddels heeft Justitie aangegeven de situatie te betreuren. In de Volkskrant stelt Spanjar dat hij ervan uitgaat dat het reclamebureau de gegevens niet zal misbruiken. “Dat is namelijk illegaal, en dan moeten we het ministerie van Justitie aanklagen”

Het is niet bekend hoeveel geld Justitie besteedde aan de campagne.

Datum: dinsdag 18 augustus 2009, 08:33
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry