Opsporing Verzocht-presentatrice wil meer cameratoezicht

04/04
2010
Opsporing Verzocht-presentator Anniko van Santen vindt dat er op straat meer cameratoezicht moet zijn. Volgens haar worden misdrijven die vastgelegd zijn op camera sneller opgelost in Opsporing Verzocht. “Vorige maand hoorde ik me weer vertellen over een moeder van tien kinderen die nu dood is door toedoen van een hufter die nog steeds vrij rond- loopt. Een hufter die we gemakkelijker hadden kunnen vinden als hij gefilmd was. Dan maar wat minder privacy en meer kans op misbruik.“

Van Santen begrijpt dat er mensen tegen meer cameratoezicht zijn. “Ik ken de argumenten van de tegenstanders van meer cameratoezicht: geen vervanging van echt blauw op straat, je knibbelt aan de privacy van mensen, gevaar van misbruik… Maar ik ken ook mijn eigen frustraties. Hoe pissig ik kan zijn als het ernaar uitziet dat we een verkrachting niet snel zullen oplossen, omdat de dader vermomd toesloeg en er geen beelden van hem zijn.”

“Natuurlijk zijn niet alle beelden van straatcamera’s fantastisch. Een man met een bivakmuts blijft een man met een bivakmuts, ook als je hem filmt. Maar bewakingsbeelden laten meer zien dan alleen die bivakmuts. Ze tonen hoe iemand beweegt, waar hij naartoe ging, dat hij bestaat. Cameratoezicht helpt misschien niet om misdaden te voorkomen, maar het maakt het zeker gemakkelijker om zaken op te lossen“, besluit Van Santen in de Avrobode.

Datum: zondag 4 april 2010, 13:22
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry