Acht keer meer ongelukken door gladheid

30/03
2010
AMSTERDAM (ANP) - De afgelopen winter zijn 36.000 mensen terechtgekomen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Dat zijn er acht keer zo veel als gemiddeld in de afgelopen vijf jaar. Dat meldde de Stichting Consument en Veiligheid dinsdag. Ruim driekwart van de slachtoffers was uitgegleden op straat. Meer dan de helft had een botbreuk opgelopen. 15 procent van de pechvogels moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Zeker drie mensen kwamen als gevolg van hun val te overlijden.

De directe medische kosten worden geraamd op in totaal 90 miljoen euro. De kosten als gevolg van arbeidsverzuim bedragen naar schatting 130 miljoen euro. Dat betekent volgens de stichting dat ongelukken door gladheid in totaal 220 miljoen euro hebben gekost.

Consument en Veiligheid vindt dat gemeenten hun beleid om wegen en straten sneeuw- en ijsvrij te houden, nog eens kritisch moeten bekijken om het aantal ongevallen in de toekomst te beperken. Vooral stoepen en fietspaden verdienen meer aandacht, aldu s de stichting.

Datum: dinsdag 30 maart 2010, 10:41
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry