rijksoverheid.nl woensdag live

29/03
2010
De website van het ministerie van VWS gaat op 31 maart, aan het eind van de dag, op in de nieuwe site Rijksoverheid.nl. De nieuwe website vervangt in 2010 stapsgewijs de sites van alle ministeries.

www.rijksoverheid.nl/
wordt de gemeenschappelijke website voor alle ministeries. Op termijn vervangt de site alle corporate websites van alle ministeries, www.postbus51.nl en www.regering.nl.

Eind 2010 is daardoor alle informatie van het Rijk te vinden op één plek in plaats van op 16 websites. Dit moet de herkenbaarheid en de toegankelijkheid van de Rijksoverheid verbeteren. Ook past een rijksbrede website in het kabinetsstreven om de overheid beter en efficiënter te maken.

Op 31 maart 2010 gaat een eerste versie van www.rijksoverheid.nl/ live. Deze eerste versie bevat de informatie van zeven websites:

Minocw.nl (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)Ez.nl (ministerie van Economische Zaken)Minvws.nl en Jeugdengezin.nl (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)Minaz.nl, Postbus51.nl en Regering.nl (ministerie van Algemene Zaken).Vanaf 31 maart 2010 zijn deze websites niet meer in gebruik.

Groeimodel

Bij de bouw en de ontwikkeling van www.rijksoverheid.nl/ is gekozen voor een groeimodel. De website heeft allerlei basisfunctionaliteiten, die in de loop van 2010 verder worden uitgebouwd en verfijnd.

Na de eerste livegang wordt ook de informatie van de ministeries van Justitie, Verkeer en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan Rijksoverheid.nl toegevoegd. In het derde kwartaal volgen de ministeries van VROM en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eind 2010 gaan ook de corporate websites van de laatste vier departementen over (Buitenlandse Zaken, Defensie, Financiën en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl

Eén corporate website voor alle ministeries is onderdeel van het project Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl (ONS).

Actueel Nieuwsberichten Kamerstukken Toespraken Vraag en antwoord Alle publicaties WOB-verzoeken Openstaande kamervragen

Datum: maandag 29 maart 2010, 16:36
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry