Merkel staat open voor lessen Turks

29/03
2010
ANKARA (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft er geen bezwaar tegen dat er in Duitsland meer scholen komen waar ook Turks wordt gegeven. Voorwaarde is wel dat scholieren in elk geval Duits leren. Dat heeft Merkel maandag gezegd na een gesprek met de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, aldus de Duitse zender ARD. De Duitse bondskanselier is in Turkije voor een tweedaags bezoek.

Merkel liet weten dat er op dit moment in Duitsland al scholen zijn waar ook Turkse les wordt gegeven. Een uitbreiding van dat aanbod wees ze niet van de hand. Ze voegde eraan toe dat het voor de succesvolle integratie van Turken in Duitsland noodzakelijk is dat ze Duits leren.

Erdogan reageerde positief op de uitspraken van Merkel. In de aanloop naar het bezoek waren de spanningen tussen de regeringsleiders opgelopen. Vorige week sprak Erdogan zich uit voor de opening van Turkse vwo-scholen in Duitsland, een idee dat Merkel meteen van de hand wees. Ze zei dat Turkse kinderen en jongeren in de Bondsrepubliek principieel naar een Duitstalige school moeten. Dat op zo'n school ook Turkse les wordt gegeven, vindt ze geen probleem, werd maandag duidelijk.

Datum: maandag 29 maart 2010, 17:58
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Turkije

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry