Nieuwe laagdrempelige versie www.utrecht.nl

28/07
2009
28-07-2009

Met ingang van vandaag is de nieuwe laagdrempelige versie van www.utrecht.nl beschikbaar. De nieuwe versie is veiliger en beter leesbaar dan de oude. Een laagdrempelige versie verschilt van reguliere webpagina's doordat deze pagina's beter leesbaar zijn voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast heeft de laagdrempelige versie een handigere opmaak voor internetbrowsers die de reguliere website van de gemeente Utrecht niet goed tonen.

Vorig jaar zijn een aantal pogingen gedaan om de website van de gemeente Utrecht te hacken. Het bleek dat ook de laagdrempelige versie van de site gevoelig was voor deze aanvallen. De gemeente Utrecht heeft daarom besloten de laagdrempelige versie van de website met prioriteit te vervangen. Het resultaat is een nieuwe veilige laagdrempelige versie met een verbeterde opmaak door teksten in één kolom plaatsen. Door deze eenvoudige opmaak is de inhoud goed toegankelijk en overzichtelijker dan voorheen. Niet alle functionaliteiten van de website www.utrecht.nl zijn geschikt voor een laagdrempelige weergave. Deze worden dan ook niet getoond. Hiervoor zal de bezoeker de gewone website moeten gebruiken.

Bezoekers van de gemeentelijke site vinden een laagdrempelige pagina door op een standaard pagina van www.utrecht.nl te kiezen voor de hyperlink 'laagdrempelige versie'. Deze hyperlink staat rechtsboven op elke pagina van www.utrecht.nl. De gemeente Utrecht gebruikt de komende periode om dit product verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Datum: dinsdag 28 juli 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry