Lichten een uur uit voor een beter klimaat

27/03
2010
RIJSWIJK (ANP) - Een recordaantal landen doet zaterdag mee aan Earth Hour, de jaarlijkse actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF) tegen klimaatverandering. Miljoenen burgers en overheden in zeker 125 landen hebben aangekondigd een uur lang het licht uit te doen. Het WNF organiseert de actie sinds 2007. Dit jaar doven de lichten bij onder meer de piramides bij de Egyptische hoofdstad Caïro, de Victoria-watervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en Buckingham Palace in Londen.

Het initiatief krijgt in Nederland ook steeds meer navolging. Bij de grote steden neemt Amsterdam dit jaar een voortrekkersrol: daar wordt het om 20.30 uur donker op onder meer de Zuidas, het Paleis op de Dam, dierentuin Artis en vliegveld Schiphol. Ook zo'n drieduizend burgers hebben aan het WNF laten weten dat ze meedoen aan de actie.

TenneT, de beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnet, is volgens het WNF voorbereid op mogelijke schommelingen in het elektriciteitsgebruik.Vorig jaar was er een daling te zien van 50 megawatt tijdens Earth Hour. Dat komt overeen met het gebruik van zo'n 500.000 lampen van 100 watt.

Datum: zaterdag 27 maart 2010, 07:36
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Londen, Noord-Holland, Rijswijk, Verenigd Koninkrijk, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry