Stemmen in Emmen worden vrijdag geteld

24/03
2010
EMMEN (ANP) - De hertelling van alle 40.000 uitgebrachte stemmen in de gemeente Emmen worden vrijdag herteld. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. De hertelling is nodig, omdat op zes stembureaus mogelijk fouten zijn gemaakt bij het tellen van de voorkeursstemmen. Om half negen 's ochtends gaan ongeveer honderd tellers aan de slag. ,,We hopen dat we in één dag klaar zijn'', aldus een gemeentewoordvoerster. In het weekend worden de resultaten verwerkt. De gemeente verwacht dinsdag of woensdag de uitslag bekend te kunnen maken.

De hertelling vindt plaats in opdracht van burgemeester Cees Bijl van Emmen. Die heeft hiervoor toestemming gekregen van de hoofdofficier van justitie. Naar aanleiding van de uitslag beslist de hoofdofficier volgende week of er aanleiding is om een strafrechtelijk onderzoek naar fraude in te stellen.

,,We verwachten niet dat dat nodig is, maar we voeren toch dit hertellingsonderzoek uit om alle twijfel over eventuele misstanden weg te nemen'', zei de woordvoerster woensdag.

Datum: woensdag 24 maart 2010, 19:28
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Drenthe, Emmen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry