Vliegbelasting van de baan?

05/02
2009
Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat sluit afschaffing van de omstreden Vliegbelasting niet uit. De minister kondigde een onderzoek aan naar de stijgende kosten voor Schiphol.

Het onderzoek werd op donderdag 5 februari 2009 aangekondigd in de Tweede Kamer. Het kabinet maakt zich namelijk grote zorgen over de verslechterende internationale concurrentiepositie van de luchthaven. De vele negatieve berichten van de afgelopen tijd in de media over de positie van Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen die van de luchthaven gebruik maken zijn mede aanleiding om het onderzoek te starten.

Het verlies van banen en het staken van vluchten op Schiphol wordt vaak in verband gebracht met de vorig jaar in Nederland ingevoerde vliegbelasting. Gebleken is dat Nederlandse vakantiegangers massaal opstappen op buitenlandse luchthavens om zo de extra belasting te vermijden.

Binnen twee maanden zal het onderzoek klaar zijn en zullen eventuele maatregelen worden aangekondigd. Eurlings zei dat hij niet kan vooruitlopen op maatregelen en zich heeft te houden aan het regeerakkoord, maar sluit de afschaffing van de omstreden vliegbelasting zeker niet uit.

Datum: donderdag 5 februari 2009, 16:31
Bron: Tourisme Nieuws
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry