Ook poederbrief bij hoofdbureau politie Venlo

23/03
2010
VENLO (ANP) - Ook het hoofdbureau van de politie aan de Rijnbeekstraat in Venlo is dinsdagavond geïsoleerd nadat mensen uit Velden daar om 18.00 uur een poederbrief hadden bezorgd. Dat maakte de politie bekend. In het hoofdbureau zijn negen mensen in quarantaine genomen, zeven agenten en twee burgers. Deze laatsten zijn de inwoners van Velden die de brief kwamen brengen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de inmiddels drie poederbrieven, die allemaal in Velden zijn bezorgd.

Eerder dinsdag kwamen gezinnen uit Velden poederbrieven laten zien bij een politiebureau aan het Mgr. Nolensplein in Venlo, dat vervolgens onmiddellijk dicht ging. De aanwezige vier burgers en vier agenten moesten in quarantaine. Tegen zes uur dinsdagavond konden ze na een ontsmettingsprocedure het gebouw verlaten.

Informatiebijeenkomst

Omdat vijf kinderen uit de gezinnen waar de brieven waren bezorgd naar hun basisschool in Velden waren gegaan, werd ook deze school enkele uren voor de zekerheid onder quarantaine gesteld. Leerlingen en docenten bleven binnen. Om half twee dinsdagmiddag werd de school vrijgegeven. Er bestond geen risico op besmetting.

De gezinnen waar de brieven bezorgd zijn, zijn tijdelijk elders ondergebracht. Hun woningen blijven gesloten totdat bekend is om wat voor poeder het gaat. Dat poeder wordt onderzocht door een instituut in Bilthoven, dat dinsdagavond laat de resultaten bekend zal maken.

Voor ouders en verzorgers van de kinderen van de basisschool heeft dinsdagavond om 19.00 uur een informatiebijeenkomst plaats in de Andreasschool in Velden. Ze hebben inmiddels een brief daarover ontvangen.

Datum: dinsdag 23 maart 2010, 19:02
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Venlo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry