Help thuis de wetenschap met ongebruikte computertijd

23/03
2010
ALMERE (EZPress) - Ruim 100.000 computers bij bedrijven en bij mensen thuis zijn aangesloten op een Nederlands `Desktop Grid`. Zo worden programma`s voor wetenschappelijke onderzoekers uitgevoerd.

Op 30 maart in de namiddag organiseren AlmereGrid en Gridforum.nl een workshop waarbij alle grote Desktop Grids in Nederland acte de présence geven. Tijdens de workshop vindt de officiële EdgeS@Home opening plaats: een nieuw Europees initiatief waaraan Europese burgers kunnen helpen om het energie-probleem dichter bij een oplossing te brengen.

U bent voor deze bijeenkomst van harte uitgenodigd. De lezingen zijn op een algemeen publiek afgestemd. Het is ook mogelijk om afzonderlijk met een of meer sprekers een interview te hebben. Als u dit wilt, laat ons dit i.v.m de planning even weten.

Tijdens deze bijeenkomst vindt ook de officiële opening plaats van EDGeS@Home. EDGeS@Home is een initiatief van een Europees samenwerkingsverband om mensen thuis in staat te stellen mee te rekenen aan ISDEP: een wetenschappelijk programma dat onderzoek doet naar kernfusie: een veelbelovende energiebron voor de toekomst. Het persbericht vindt u op:

http://www.edges-grid.eu/web/edges/56


U kunt zich aanmelden voor de dinsdagmiddag via:

Event website: http://edges-grid.eu/web/userforum/4thtraining

//einde bericht

Bron: Almere City Marketing

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 23 maart 2010, 11:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Almere, Flevoland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry