Vergelijkingssites tonen niet altijd de goedkoopste autoverzekeraars

18/08
2009
AMSTERDAM (EZPress) - Veel vergelijkingssites claimen dat ze alle autoverzekeraars vergelijken en daardoor altijd de laagste premie kunnen vinden. Dit is niet altijd waar. Verzekeraars die de hoge kosten van bepaalde vergelijkingssites niet willen betalen, komen niet in de vergelijkingen voor. Bij andere sites is het technisch weer niet mogelijk om alle aanbieders te vergelijken.

Voor de consument is het onduidelijk wie en wat er wordt vergeleken. Een vergelijker als 'Verzekeringssite' claimt bijvoorbeeld dat zij de autoverzekeringen van Ineas en Verzekeruzelf vergelijken. Maar dit is al geruime tijd niet meer het geval. Deze online autoverzekeraars hebben hun samenwerking met deze vergelijkingssite beëindigd vanwege de veel te hoge kosten. Een consument zal dus via 'Verzekeringssite' nooit een verzekering kunnen sluiten van internetverzekeraars Ineas of Verzekeruzelf.nl. Terwijl beide verzekeraars volgens recent onderzoek van de Consumentenbond in veel gevallen juist de goedkoopste en Beste Koop zijn.

Consumenten zouden zich ervan bewust moeten zijn dat bij het vergelijken van autoverzekeringen op vergelijkingssites vaak niet de goedkoopste spelers in de markt worden vergeleken, maar vaak juist de grotere verzekeraars die de dure tarieven van die sites wel willen betalen.

De goedkoopste verzekeraars willen zo goedkoop mogelijk blijven. Met de hoge kosten die 'Verzekeringssite' rekent, zou dat onmogelijk zijn. Wees dus gewaarschuwd: de laagste premie op een vergelijkingssite is niet altijd de laagste premie voor de consument. Zelf de premie berekenen op de websites van de verschillende verzekeraars loont absoluut de moeite en leidt gegarandeerd tot de goedkoopste autoverzekering.

www.verzekeruzelf.nl


info@verzekeruzelf.nl

www.ineas.nl


info@ineas.nl

//Einde bericht

Bron: Ineas/Verzekeruzelf.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 18 augustus 2009, 16:48
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry