Nationale Herdenking en Viering van de Bevrijding 4 en 5 mei

16/03
2010
De Koningin, de Prins van Oranje, Prinses Máxima en minister-president Balkenende zijn dinsdagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam. De minister-president is 5 mei aanwezig bij de Start Nationale Viering van de Bevrijding in Roermond en samen met de Koningin woont hij in Amsterdam de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding bij.

Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en de minister-president, mr. dr. J.P. Balkenende, zijn dinsdagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam. De minister-president is woensdagochtend 5 mei aanwezig bij de Start Nationale Viering van de Bevrijding in Roermond. De Koningin en de minister-president wonen die avond in Amsterdam de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding bij.

Nationale Herdenking, dinsdag 4 mei De Koningin en de Prins van Oranje leggen op 4 mei in aansluiting op de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk te Amsterdam een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. De minister-president houdt in dit lustrumjaar de korte toespraak op de Dam.

Nationale Viering van de Bevrijding, woensdag 5 mei De officiële start van de Nationale Viering van de Bevrijding vindt dit jaar plaats in de provincie Limburg. Het centrale thema in dit lustrumjaar is 'Vrijheid wereldwijd; wat is daar voor nodig?'. De viering start in de Oranjerie in Roermond. De minister-president opent vervolgens het Bevrijdingsfestival Limburg door het Bevrijdingsvuur te ontsteken. Met het ontsteken van dit vuur zijn de dertien Bevrijdingsfestivals en alle feestelijke activiteiten in het land geopend.

De Koningin en de minister-president wonen 's avonds in Amsterdam het 5 mei-concert bij ter gelegenheid van de Afsluiting Nationale Viering van de Bevrijding, die traditiegetrouw plaatsvindt op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.

Datum: dinsdag 16 maart 2010, 14:29
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Limburg, Noord-Holland, Roermond

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry