Silverfit, bewegen op een leuke manier voor senioren

12/03
2010
12-03-2010

Silverfit is een gloednieuwe beweegactiviteit voor senioren van 65 jaar en ouder, waarbij met de computer leuke en eenvoudige beweegspellen worden gespeeld. Wethouder Rinda den Besten (Volksgezondheid) doet op dinsdag 16 maart de aftrap in Zorgcentrum Tamarinde.

Silverfit brengt mensen in beweging met behulp van computerspellen. Dit is nieuw en speciaal ontwikkeld voor bewoners van verzorgingshuizen en senioren die rondom het verzorgingshuis wonen. Het computerspel reageert op beweging en kan ook zittend worden gespeeld. Iedereen kan meedoen en plezier in het spel staat voorop.

Beweegoffensief
De gemeente Utrecht geeft via het Beweegoffensief financiële ondersteuning aan negen proefprojecten op het gebied van bewegen. Zo stimuleert de gemeente volwassenen en ouderen in de wijken Noordwest, Overvecht, Zuid, Zuidwest en Leidsche Rijn om meer te bewegen. Naast Silverfit zijn andere voorbeelden van projecten: sportactiviteiten voor allochtone vrouwen van 55+ door Ladyfit en een beweegproject voor 55+-ers door SV Kampong.

Bewegen belangrijk voor ouderen
Ouderen bewegen aanzienlijk minder dan de gemiddelde Nederlander. Slechts 52% van de bevolking van 65 jaar en ouder voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor ouderen. Bij de groep ouderen die de eigen gezondheid als ‘slecht’ ervaart, voldoet maar 21% aan die norm. Zeker in verzorgingshuizen is verantwoord bewegen van groot belang.

Gezond gewicht
Het Beweegoffensief maakt onderdeel uit van het programma Gezond Gewicht, waarbij de gemeente Utrecht samen met diverse organisaties in de stad het onderwerp gezonde voeding en bewegen onder de aandacht brengt. Silverfit is een initiatief van Aveant en Cumulus Welzijn.

Datum: vrijdag 12 maart 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry