Conferentie over bedreigde dieren begonnen

13/03
2010
DOHA (ANP) - In de Qatarese hoofdstad Doha is zaterdag een internationale conferentie over bedreigde diersoorten begonnen. Tot 25 maart vergaderen 175 landen over de internationale handel in wilde dieren en planten. Bovenaan de agenda staat de vangst van blauwvintonijn, die verwerkt wordt in sushi en sashimi. Aan het begin van de conferentie pleitten dierenbeschermers en milieudeskundigen voor een aanpak van de ongecontroleerde handel in vlees van bedreigde diersoorten.

Cites (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora - Overeenkomst over internationale handel in bedreigde soorten wilde dieren en planten) bestaat sinds 1973. In het Cites-verdrag wordt de handel in diersoorten gereguleerd.

Niet eerder was er tijdens een conferentie zo veel aandacht voor zeedieren. Behalve de blauwvintonijn staan ook haaien en koraal hoog op de agenda. De vijftiende Cites-conferentie in Qatar wil zich daarnaast ook buigen over het lot van ijsberen, olifanten, neushoorns en tijgers.

Datum: zaterdag 13 maart 2010, 16:12
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Qatar

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry