Nieuw Provinciaal Reconstructie Team naar Uruzgan

12/03
2010
Het negende Provinciaal Reconstructie Team, waarvan de kern wordt gevormd door 1 CIMIC Bataljon (Civil Military Cooperation Bataljon), is gisteren richting Uruzgan vertrokken. Tijdens het vertrek vanaf Vliegbasis Eindhoven overhandigde kolonel Damen, de waarnemend commandant van het Operationeel Ondersteuningscommando Land, de vlag van de gemeente Apeldoorn aan vertrekkend PRT-commandant Ernst Lobbezoo.

1 CIMIC Bataljon behoort tot het Operationeel Ondersteuningscommando Land en is gelegerd in Apeldoorn. De gemeentevlag werd enkele dagen eerder door burgemeester Fred de Graaf aan het OOCL gegeven. De vlag symboliseert de steun en de betrokkenheid van het thuisfront, de Nederlandse samenleving voor de uitgezonden militairen. De burgervader benadrukte bij die gelegenheid de overeenkomsten tussen Apeldoorn en Tarin Kowt en met name het belang van water voor beide plaatsen.

Van levensbelang

Het opborrelende grondwater rond Apeldoorn vormde de basis voor de papierindustrie, terwijl in Uruzgan de dorpjes langs de rivieren in de ‘Green Zones’ ontstonden. Het overgrote deel van de bevolking in Uruzgan leeft van landbouw en veeteelt en de beschikbaarheid van schoon oppervlaktewater is van levensbelang. Aan de andere kant zorgt smeltwater in het voorjaar voor problemen. Jaarlijks loopt vruchtbare landbouwgrond onder water. Met goed bestuur en vereende krachten is dit probleem echter op te lossen.

De Provinciaal Reconstructie Teams zijn verantwoordelijk voor de hulp- en wederopbouwprojecten in de Afghaanse provincie. De teams bestaan uit militairen en gemilitariseerde burgers met een specialistische achtergrond. Sinds de aanwezigheid van de PRT’s, als onderdeel van de Task Force Uruzgan, zijn onder meer veel projecten op het gebied van water voltooid. Denk aan irrigatiewerken, waterputten, projecten voor de beheersing van waterlopen, dijken, aquaducten en bruggen.

Datum: vrijdag 12 maart 2010, 13:19
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Eindhoven, Gelderland, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry