Installatie nieuwe hoofdofficier van justitie in Arnhem

11/03
2010
Mevrouw mr. Nicole Zandee (48 jaar) wordt vrijdag 12 maart geïnstalleerd als hoofdofficier van justitie van het Arrondissementsparket Arnhem.

Mevrouw Zandee is afkomstig van het Arrondissementsparket Roermond, waar zij sinds juni 2005 werkzaam was. Eerst in de functie van plaatsvervangend hoofdofficier en vanaf 2006 als hoofdofficier.

In haar loopbaan heeft ze diverse functies binnen het Openbaar Ministerie bekleed. Zo was ze onder meer unithoofd zware criminaliteit en Recherche Officier (2001-2005) bij het Arrondissementsparket Breda, kwaliteitsofficier bij parket ’s Hertogenbosch (2001) en landelijke officier synthetische drugs (1997- 2001).

Als hoofdofficier van justitie heeft mevrouw Zandee het gezag over de opsporing en vervolging van strafbare feiten in de politieregio Gelderland-Midden. Naast de behandeling van reguliere strafzaken is het Arrondissementsparket Arnhem ook belast met de behandeling van alle militaire strafzaken.

De parketten Arnhem en Zutphen werken in regioverband steeds meer samen. Hierin vervult mevrouw Zandee als hoofdofficier van de regio Arnhem - Zutphen een prominente rol. Voor de politieregio Gelderland-Zuid heeft mr. J. Lucas het gezag over de opsporing en mr. L. Goossens voor de politieregio Noord- en Oost - Gelderland.   

Mevrouw Zandee volgt de heer van der Kerk op als hoofdofficier Arrondissementsparket Arnhem. Hij bekleedt vanaf januari 2010 de functie van raadsadviseur bij het Kabinet van de Minister-president.

Datum: donderdag 11 maart 2010, 14:47
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Breda, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Roermond, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry