Gouden NL-Award voor RTV Rijnmond

10/03
2010
ERMELO (ANP) - De serie Halte van de regionale omroep RTV Rijnmond is woensdag onderscheiden met de Gouden NL-Award. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste mediaproductie van een Nederlandse regionale omroep. Tijdens de ROOS Dagen, een congres voor regionale programmamakers in Ermelo, werden in tien categorieën NL-Awards uitgereikt.

De jury noemde de serie Halte ,,mooi, menseB-lijk, ontroerend, herkenbaar en prachtig gemonteerd en gedraaid door een zeer getalenB-teerde cameraman''. De regioserie kreeg ook de prijs voor beste externe tv-productie.

In de categorie radionieuws ging de NL-Award naar RTV Noord-Holland voor het verslaan van de crash van een toestel van Turkish Airlines bij Schiphol. De prijs voor beste nieuwsproductie op tv ging naar RTV Rijnmond voor de aflevering van Rijnmond Nieuws over het kraken van de OV-chipkaart. In de categorie radio sport viel RTV Utrecht in de prijzen, met Afslag 93.1 over het afscheid van Henny van Schoonhoven.

Andere prijzen

Oud Zweet van Omroep West kreeg de NL-Award voor beste tv-uitzending over sport. In de categorie radio cultuur is Omrop Fryslân onderscheiden voor Buro de Vries giet analooch. De beste culturele uitzending op tv kwam volgens de jury van Omroep Zeeland, met Mene Tekel.

De prijs voor de nieuwe categorie live evenementen komt toe aan RTV Utrecht, voor het rechtstreeks verslag van de Jaarbeurs Utrecht Marathon. De nieuwe prijs voor beste crossmediale programma was voor De Zeeuwse 40 van Omroep Zeeland.

De regionale omroepen zenden zondag 14 maart om 12.00 uur allemaal een aflevering van de winnende serie Halte uit.

Datum: woensdag 10 maart 2010, 19:19
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Ermelo, Gelderland, Schoonhoven, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry