Minister bij militairen op Mirage

10/03
2010
Minister Eimert van Middelkoop heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen op Camp Mirage in de Verenigde Arabische Emiraten. Al het Defensiepersoneel dat vanaf Vliegbasis Eindhoven naar Afghanistan vliegt, maakt op Mirage een tussenstop om van daaruit verder te reizen naar het inzetgebied.

Een Nederlands C-130 Hercules transportvliegtuig draait mee in de poule voor het vervoer van ISAF-militairen tussen het Midden-Oosten en Kandahar Air Field.  Daarnaast is een logistiek detachement dagelijks in de weer om al het personeel en materieel op hun bestemming te krijgen. 

Life line

Van Middelkoop vindt de Nederlandse prestaties die op Mirage worden geleverd essentieel: “Jullie zijn de life line tussen het inzetgebied en de thuisbasis. Stille maar cruciale krachten die de missie draaiende houden. Jullie hebben het nut en de toegevoegde waarde van het tactisch luchttransport bewezen.“ 

De militairen zetten de woorden van de minister kracht bij door ook zijn vertrek naar Nederland soepel te laten verlopen.

Datum: woensdag 10 maart 2010, 16:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Eindhoven, Noord-Brabant, Verenigde Arabische Emiraten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry