Deventer wil treffen supporters voorkomen

10/03
2010
DEVENTER (ANP) - In Deventer is zondag een noodverordening van kracht om een treffen tussen supporters van Go Ahead Eagles en FC Zwolle te voorkomen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hooligans van beide voetbalclubs van plan zijn om onderling de confrontatie aan te gaan, meldde de gemeente Deventer woensdag. Supporters van de bezoekende club uit Zwolle mogen zonder verplichte bus- en toegangskaart tot de wedstrijd niet in Deventer rondlopen. De verordening is van kracht in heel Deventer en gaat vrijdagavond al in. De wedstrijd is zondagmiddag.

Met de noodverordening wordt preventief fouilleren mogelijk. Ook is in de maatregel opgenomen dat zondag tot 13.00 uur in de cafés in de stad geen alcohol geschonken mag worden.

De 'IJsselderby' heeft eerder tot confrontaties tussen beide supportersgroepen geleid. Twee jaar terug stonden 49 Eagles-supporters in Zwolle terecht voor ongeregeldheden in deze stad. Een maand later werden acht fans van FC Zwolle veroordeeld tot werkstraffen voor openlijke geweldpleging in Deventer. In het stadion aan de Vetkampstraat werden stenen naar de rivalen gegooid.

Datum: woensdag 10 maart 2010, 09:48
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Deventer, Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry