Debat huiselijk geweld in teken Zierikzee

10/03
2010
DEN HAAG (ANP) - In het spoeddebat dat de Tweede Kamer woensdag houdt met minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) over huiselijk geweld, zal het gezinsdrama in Zierikzee veel aandacht opeisen. De Kamer heeft de minister gevraagd nog voor het debat op een rijtje te zetten wat er is voorgevallen. Dit weekeinde schoot een Iraakse man twee van zijn kinderen dood, waarna hij de hand aan zichzelf sloeg. Eigenlijk zou het Kamerdebat gaan over een rapport van eind januari waarin staat dat een op de drie gevallen van moord en doodslag in Nederland wordt veroorzaakt door huiselijk geweld. Door geweld in huiselijke kring vallen meer doden dan door gewelddadigheden onder misdadigers, bleek uit cijfers die een onderzoeksbureau in opdracht van de politie analyseerde.

Het aantal incidenten dat de politie jaarlijks vastlegt van huiselijk geweld, ligt al een aantal jaren rond de 60.000. De politie tekent daarbij aan dat de omvang van deze vorm van geweld waarschijnlijk groter is, omdat van veel incidenten geen melding wordt gemaakt.

Van bedreigingen die bij de politie binnenkomen, vindt ruim 18 procent in huiselijke kring plaats. Dat geldt voor een kwart van de gevallen van mishandeling.

Datum: woensdag 10 maart 2010, 04:14
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry