RTL en SBS hebben geen interesse in Pieter Storms

09/03
2010
Pieter Storm liet in januari weten dat hij graag een nieuw seizoen van Breekijzer zou maken, maar zijn oude werkgevers RTL en SBS zitten daar niet meer op te wachten. “Onze schema’s zitten overvol, overigens ook weer met een consumen- tenrubriek, Kat in de Zak“, zo laat RTL weten in Veronica Magazine. Een zegsvrouw van SBS: “Wij hebben geen interesse in Breekijzer. We hebben al een succesvol consumentenprogramma met Das je goed recht van presentator John van den Heuvel.“

SBS 6 haalde Breekijzer in 2004 van de buis. Een persoonlijk dieptepunt, zegt Storms in Veronica Magazine. “De kijkcijfers waren goed, maar het grote gevaar was steeds dat de adverteerders van de omroep zich terugtrokken, omdat wij met Breekijzer wekelijks de aanval op hen openden. Omroepbaas Fons van Westerloo had de blaren op de ton van het jarenlang plooien van de sponsors die investeerden in programma’s, maar ook werden aangepakt in Breekijzer. Daarna ging ik in gesprek met de publieke omroep, maar die vond het format te brutaal en te commercieel.”

Storms hoopt nog altijd terug te keren met Breekijzer. “Ik denk dat er nog steeds ruimte is voor het programma en dat het in een behoefte kan voorzien. En ik denk dat ik het nog steeds kan.”

Datum: dinsdag 9 maart 2010, 15:30
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry