20 maart: landelijke open dag van de zorg

08/03
2010
In heel Nederland openen honderden zorgorganisaties op zaterdag 20 maart 2010 hun deuren voor het publiek. Het is de tiende keer dat de landelijke Open Dag van de Zorg wordt georganiseerd.

Bezoekers kunnen kennismaken met de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en natuurlijk het ziekenhuis. Wie informatie wil over het zorgaanbod is van harte welkom. Elke instelling heeft eigen activiteiten, bijvoorbeeld een inspanningstest of kennismaken met een knuffelrobot voor demente ouderen.

Naast de vele demonstraties en rondleidingen worden alle vragen beantwoord over opleidingen of werken in de zorg. Voor wie aan de slag wil in de zorg of een stageplaats zoekt, is het bezoeken van instellingen tijdens de open dag ook een goed idee. Veel instellingen werven tijdens de open dag nieuwe medewerkers en stagiairs. Er is informatie over openstaande vacatures en de sollicitatieprocedure.

Het aantal deelnemende instellingen aan de Open Dag van de Zorg is dit jaar fors gegroeid. Welke organisaties mee doen is te zien op www.opendagvandezorg.nl

Actueel Nieuwsberichten Kamerstukken Toespraken Vraag en antwoord Alle publicaties WOB-verzoeken Openstaande kamervragen

Datum: maandag 8 maart 2010, 15:08
Bron: Ministerie van VWS
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry