Jackson-show RTL 4 populairder dan Jackson-show SBS 6

07/03
2010
De Michael Jackson-show My Name Is Michael die in januari en februari te zien was op RTL 4, werd vooralsnog beter bekeken dan de SBS 6-show Move Like Michael Jackson met Gerard Joling. Waar My Name Is Michael op zaterdag 9 januari van start ging met 1,4 miljoen kijkers, ging de nieuwe Jackson-show van SBS 6 zaterdag in première met 607.000 kijkers. Gemiddeld keken er in januari en februari 1,3 miljoen mensen naar My Name Is Michael met presen- tatrice Nicolette van Dam.

SBS 6 kondigde op 5 november 2009 aan dat zij in het voorjaar van 2010 de nieuwe talentenjacht Move Like Michael Jackson uit zou zenden. In deze show wordt gezocht naar de ultieme danser met Michael Jackson-moves. Op 16 november 2009 vertelde Nicolette van Dam in RTL Boulevard dat ook RTL 4 een Jackson-show zou gaan maken: Mijn Naam Is Michael. Nog tijdens de uitzending van RTL Boulevard kaapte SBS 6 de domeinnaam Mijnnaamismichael.nl weg. “Wij hoorden van het voornemen van RTL en kwamen er bij toeval achter dat ze dat blijkbaar waren vergeten.”

Twee weken later zag RTL 4 zich genoodzaakt om de naam Mijn Naam Is Michael te veranderen in My Name Is Michael, omdat SBS 6 de domeinnaam niet aan RTL 4 wilde geven. SBS 6 stelde als voorwaarde dat RTL 4 haar Jackson-show niet op zaterdag zou uitzenden, maar daarmee ging de tv-zender niet akkoord. Op zaterdag 9 januari ging My Name Is Michael in première met 1,4 miljoen kijkers.

Datum: zondag 7 maart 2010, 11:48
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry