Stevie Wonder haalt kunstprijs op na 30 jaar

07/03
2010
PARIJS (ANP) - De Amerikaanse zanger Stevie Wonder is zaterdag geridderd. Hij kreeg een medaille uitgereikt als Ridder in de Orde van Kunst en Letteren, een belangrijke cultuurprijs die de Franse regering sporadisch aan buitenlanders uitreikt. De blinde zanger kwam de onderscheiding na bijna dertig jaar ophalen in Parijs. Stevie Wonder kreeg de prijs van de Franse minister van cultuur Frédéric Mitterand. Een van zijn voorgangers Jack Lang, die de prijs in 1981 had besloten de prijs aan Stevie Wonder toe te kennen nadat hij hem had zien optreden, was ook present. Het was Lang nog niet eerder gelukt om een gaatje te vinden in zijn agenda voor de uitreiking.

Geëmotioneerd droeg de 59-jarige zanger de prijs op aan zijn moeder, die was overleden in 2006. Ook sprak hij tijdens de ceremonie zijn steun uit voor de plannen van de Amerikaanse president Barack Obama om de gezondheidszorg te hervormen.

Mitterand zei dat hij ,,Just called to say: we love you'' refererend aan een van de grootste hits van de zanger uit de film The Woman in Red (1984).

Datum: zondag 7 maart 2010, 08:28
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Frankrijk, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry