Defensie ondersteunt Irakese verkiezingen

05/03
2010
Defensie stelt het Overste Den Ouden-complex in Utrecht beschikbaar voor de Irakese parlementsverkiezingen. Irakezen die in Nederland, België of vlak over de grens in Duitsland en Frankrijk wonen, kunnen daar vandaag, morgen en zondag hun stem uitbrengen. Naar verwachting maken ongeveer 16.000 mensen hiervan gebruik.

Op het Overste Den Ouden-complex huisvest Defensie een logistiek centrum. Voor de verkiezingen zijn 2 distributiehallen omgebouwd tot kiescentrum. De Koninklijke Marechaussee zorgt tijdens de stemdagen voor de beveiliging. De Irakese organisator van de verkiezingen, de gemeente Utrecht en het ministerie van Defensie werken nauw met elkaar samen om het geheel in goede banen te leiden.

Sinds juni 2003 zijn Nederlandse militairen in Irak gestationeerd. Eerst als onderdeel van de stabilisatiemacht SFIR (Stabilisation Force Iraq) en aansluitend voor de NAVO-trainingsmissie NTM-I (NATO Training  Mission – Iraq). Mede door hun inzet zijn democratische verkiezingen in Irak mogelijk, voor Defensie reden temeer om de verkiezingen voor het Irakese parlement te ondersteunen.

Datum: vrijdag 5 maart 2010, 10:48
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Frankrijk, Irak, Leiden, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry