Overzicht ziplijnen in Centraal Amerika

21/02
2010
Ziplijnen of Canopy tours zijn in landen zoals Costa Rica, Panama en Honduras heel erg populair. Wij geven je een overzicht van de beste en goedkoopste mogelijkheden.

Vorige week brachten wij je reistips voor ziplijnen in Azie, en deze keer hebben we een aantal mogelijkheden in Midden-Amerika op een rijtje gezet:

Panama

Ziplijnen is helemaal hip in Panama. In het land zijn minimaal 4 verschillende plaatsen waar het kan maar er komen nog steeds nieuwe bij. Twee van de toppers zijn:

- Boquete, Panama

Naast het National Park La Amistad en de Baru vulkaan heb je ook weer een fantastisch uitzicht.

De gidsen hier vertellen je ook van alles verteld over alle planten, dieren en historie van het park.

Je bent in totaal ongeveer een halve dag bezig waarvan 1,5 uur echt aan het ziplijnen.

Website: http://www.aventurist.com/boquete/

- Rio Piedra, 1 uur vanaf Panama city Panama

Vanwege de nabijheid bij Panama city worden veel toertjes aangeboden. In totaal zijn hier 9 kabels de langste 220 meter. Je bent ongeveer 1,5 uur echt aan het ziplijnen.

Website: http://www.panamaoutdooradventures.com/

Costa Rica

Costa Rica is het land dat ziplijnen, hier vooral bekend onder de naam Canopy Tours, tot een ware toeristen attractie heeft verheven. Het kan op veel verschillende plaatsen, maar helaas zitten er ook veel kleine en korte lijnen tussen. Dit zijn twee van de betere opties in Costa Rica.

- La Fortuna

De Arenal is een actieve vulkaan in het noordwesten van Costa Rica. La fortuna is een populaire plaats waar veel toeristen slapen die het Parque Nacional Volcán Arenal willen bezoeken. Vanaf hier kan je ook een Canopy tour ondernemen met uitzicht op de vulkaan. Je bent in totaal ongeveer 2 uur echt aan het ziplijnen.

Prijs: 45 USD (korting voor studenten)

Website: http://www.arenal.net/canopy-tour-costa-rica/

- Mountain Lodge Canopy Tour, Rincon de la Vieja, Costa Rica

Ook hier ga je met paarden naar boven. De snelheid en hoogte zijn niet erg spectaculair volgens de verhalen, maar de omgeving is mooi. De langste afstand tussen twee platforms is 200 meter en je bent in totaal ongeveer 2 uur bezig.

Nicaragua

Ook Nicaragua wou niet achterblijven bij de rage, ze hebben het gelijk goed aangepakt met een van de grootste circuits in Centraal-Amerika

- Volcan Mombacho Canopy, in de buurt van Granada, Nicaragua

Vanaf deze vulkaan in haar eigen nationale park heb je bij goed weer prachtige uitzichten op Isla de Ometepe, Las Isletas, Granada en Laguna de Apoyo. Dit is een van de grotere circuits in Centraal-Amerika met in totaal 17 platforms

Prijs: 51 dollar

website: http://www.mombotour.com/canopytour.html

El Salvador

Over El Salvador is het lastig om informatie te vinden maar er is in ieder geval een plek waar je terecht kan.

- Apaneca Zipline, tussen Sonsonate en Ahuachapán

El Salvador is niet zo toeristisch als de buurlanden maar toeristen die naar het kleine plaatsje Apacana komen zijn er enthousiast over de zipline. Met 30 dollar de goedkoopste in het hele lijstje. De natuur is misschien niet zo spectaculair. Je ziplined in deze koffie regio voornamelijk over de koffieplanten heen. Maar het team is erg enthousiast en je hebt een behoorlijke snelheid.

Prijs: 30 Dollar

Website: http://www.apanecanopy.com/

Honduras

Op het eiland Roatan zijn wel 4 verschillende ziplijnes, maar ook op andere plaatsen in Honduras kan je terecht. Maar let zeker op de veiligheid nog niet zo lang geleden is er nog een 66 jarige toerist op Roatan overleden omdat haar tuigje afbrak en er geen back-up systeem was.

- Sambo Creek, in de buurt La Ceiba, Honduras

Hier combineren ze een klein uurtje ziplijnen met een half uurtje paardrijden en onbeperkt gebruik van de hotspring. Er zijn diverse korte ziplijnen en enkele langere (meer dan 50 m) waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de jungle en het strand en de zee in de verte.

Lees voor een uitgebreid verslag Canopy tour Sambo Creek

Prijs 40 US dollar

- Palmetto Bay Hill Roatan

Palmetto bay is het grootste circuit op het eiland Roatan met in totaal 20 platforms. Je verplaatst je tussen de platformen niet alleen met ziplines maar ook met diverse handbruggen. Ook is er een kleine klimmuur.

Website: http://www.roatanonline.com/roatan_jungle_zip_line_canopy_tour.htm

Guatemala

De ziplijnes in Guatemala zijn vergeleken met de andere landen in de regio relatief klein, daarom combineren ze het vaak met andere activiteiten.

- Antigua Canopy Tours, Finca Filadelfia, omgeving Antigua

Ongeveer 2 kilometer vanaf Antigue op een van de oudste koffieplantages in Guatemala vind je deze zipline. Het circuit is met 500 meter niet heel groot. Behalve ziplijnen kan je hier ook koffie drinken, een koffie tour nemen, mountain biken, paard rijden of vogel kijken.

Kosten: 50 US dollar, korting met meerdere tours.

Website: http://antiguacanopytours.com/

- Canopy Tikal, omgeving Tikal, Guatemala

Een heel klein circuitje met maar 2 lijnen in de omgeving van Tikal. Je zit wel echt in de jungle. Een grotere attractie dan de ziplines is dan het grote aantal apensoorten dat je hier kan zien zoals:hooter monkey, bahuins en spider monkeys. Ook is er een jungle wandeling.

Prijs: 30 US dollar

Website: http://www.canopytikal.com/inicio.html

Belize

Je kunt beter in een ander land zijn voor je zipline adventure. Toch is er speciaal voor vooral cruise ship passagiers die naar Belize gaan wel een optie:

- The Belize Lost World Canopy Tour, Belize

Een kleine zipline, met in totaal maar 5 lines. Wel is de natuur hier erg mooi met uitzicht over een waterval en een grot die je kan bezoeken.

Website:http://adventuretravel.about.com

Mexico

Mexico is officieel geen onderdeel van centraal-Amerika maar van Noord-Amerika. Toch geven we je een tipje:

- Puerto Vallarta, Mexico

14 platformen en 11 ziplinen dit is weer een van de grotere circuits in Centraal-Amerika. Behalve de ziplines hebben ze hier ook een swing en twee hangende bruggen. Het ciruit zelf kost je ongeveer 2 uur maar je kunt je hier verder dus ook prima vermaken.

Website:http://adventuretravel.about.com

Er zijn nog meer mogelijkheden in centraal-amerika, aanraders kan je onder het artikel plaatsten.

Ben jij ook benieuwd of je naast ziplijnen in Azie ook terecht kan in, Afrika of Europa. Wij zoeken het voor je uit en zullen het binnenkort melden. Heb jij tips in Afrika of Europa die zeker niet mogelijk ontbreken, stuur een mailtje naar nieuws@aroundtheglobe.nl

Datum: zondag 21 februari 2010, 17:26
Bron: Around the Globe
Categorie: Algemeen
Tags: Antigua, Belize, Brazilië, Costa, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Puerto, Salvador

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry