Tien jaar cel geëist voor gewelddadige bankovervallen

02/03
2010
Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tien jaar cel geëist tegen een 20-jarige Almeerder voor het plegen van vier gewapende overvallen op banken. De man wordt ervan verdacht tussen juli en september vorig jaar bij drie van deze overvallen geld te hebben buitgemaakt: in totaal bijna 50.000 euro. De overvallen, in Castricum, Nunspeet, Diemen en Almere, gingen gepaard met veel geweld en bedreigingen.

De verdachte sloeg zijn slag op het moment dat alleen bankmedewerkers aanwezig waren. Daarbij zette hij onder meer zijn wapen op het hoofd van slachtoffers en sloeg in enkele gevallen ook een medewerker met een wapen tegen het hoofd. Daarnaast bedreigde hij hen met geweld. De medewerkers werden vastgebonden achtergelaten.

Bij de overval in Castricum, op 17 september, is de verdachte op heterdaad aangehouden. Ook bij zijn aanhouding toonde de man gewelddadig gedrag, toen hij agenten bedreigde en probeerde te schoppen.

De officier van justitie heeft in zijn eis rekening gehouden met het feit dat de man geen enkele waarde lijkt te hechten aan het leven van zijn slachtoffers. Bovendien liep de verdachte in een proeftijd wegens een eerdere veroordeling (vermogensdelict) en is het gevaar voor recidive door de reclassering hoog ingeschat.

Datum: dinsdag 2 maart 2010, 18:35
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Castricum, Diemen, Flevoland, Gelderland, Noord-Holland, Nunspeet

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry