Utrecht in Shanghai tijdens de World Expo 2010

02/03
2010
02-03-2010

Provincie en gemeente Utrecht organiseren samen de Holland Kennis BV dagen tijdens de World Expo in Shanghai. Deze vinden plaats van 23 t/m 30 mei in de VIP-ruimte van het Nederlandse paviljoen 'Happy Street'. Binnen het thema van de World Expo 'Better City, Better Life’ benadrukt Utrecht de thema's kennis en gaming. Er worden projectdemonstraties gehouden op het gebied van gaming, duurzame productontwikkeling, bouw en duurzame energie.

Kennis
Onderwijsinstellingen en kennisintensieve bedrijven presenteren hun meest innovatieve en inspirerende projecten. Het Utrechtse bedrijf Turnkey Design maakte voor een grote Chinese producent Goodbaby (vgl. Prenatal) een nieuwe kinderwagen, geheel geproduceerd volgens de Cradle to Cradle filosofie. De Universiteit Utrecht neemt deel als gastuniversiteit en presenteert een project over flexibele zonnecellen en folie.

Gaming
Wat gaming betreft heeft Utrecht de toonaangevende creatieve industrie en China de markt en enorme productiemogelijkheden. Utrecht geldt als expertcentrum op het gebied van gaming. Utrecht heeft de grootste opleiding voor gaming in het land, een samenwerking tussen HKU en UU. Talentvolle ontwerpers en enthousiaste informaticastudenten maken samen games die de wereld veroveren, zoals de internationale bestseller Swords and Soldiers van Ronimo games. Naast fun games produceert Utrecht ook games die gebruikt worden bij trainingen en opleidingen, denk aan rampenoefeningen en medische toepassingen. Onder de titel Meet The Masters of Dutch games presenteren gaming bedrijven uit China en Nederland hun beste projecten.

Een aantal Utrechtse talenten en culturele instellingen reizen mee en geven twee avondvoorstellingen in het Dutch Culture Centre in Shanghai. Onder andere hiphopband C-Mon & Kypski, de Holland Baroque Society, dichter Ruben van Gogh en concertpianist Rian de Waal bundelden hiervoor hun krachten.

Deelnemers en delegatie
De deelnemers aan de Holland Kennis BV dagen zijn onder andere de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Vanuit het bedrijfsleven zijn zowel Nederlandse en Chinese bedrijven en instellingen vertegenwoordigd, zoals TNT, Desso, SenterNovem, Philips, Jaarbeurs, Goodbabygroup, Duurzaamheidslab Almere, Trefoil, Nuffic, Netherlands Education Support Office, Dutch Sustainable Building Platform, bedrijven op het gebied van duurzaam bouwen in China, AlumniNetwork China en Gaming bedrijven, zoals Ranj Serious games, Spil Games, Khaeon, Ex Machina en MMO Life.

De commissaris van de Koningin en de burgemeester leiden de delegatie die vanuit Utrecht aan de Holland Kennis BV dagen gaan deelnemen. Ook bestuurlijke en ambtelijke portefeuillehouders van gemeente en provincies, evenals bestuurders van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Kamer van Koophandel reizen mee.

De ambitie van Utrecht
Utrecht is centraal gelegen in Nederland. De brede, kennisintensieve economie met de beste universiteit van het land en een hoog opgeleide bevolking maken dat Utrecht een van de meest positieve vooruitzichten heeft op economische groei. Utrechts ambitie tijdens de World Expo 2010 is om een zo groot mogelijk aantal bezoekers te overtuigen van de kracht van Utrecht op het gebied van kennis en cultuur.

Datum: dinsdag 2 maart 2010, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, China, Flevoland, Leiden, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry