Staatssecretaris bezoekt Defensieacademie

02/03
2010
Staatssecretaris Jack de Vries heeft maandag 1 maart een bezoek gebracht aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), de Helderse locatie van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Door gesprekken met adelborsten en cadetten kreeg de staatssecretaris een goede indruk van de stand van zaken op het instituut.

Tijdens een rondleiding werden de brugsimulator, de technische practicaruimte, maar ook de studiehokken en de slaapzalen bezocht. Wat de staatssecretaris het meest aansprak, waren de verhalen van de adelborsten, zoals de marineofficieren in opleiding heten. “Hun enthousiasme en motivatie is opvallend�, meldde De Vries. Ook sprak de staatssecretaris met cadetten (landmacht- en luchtmachtofficieren in opleiding). Zij volgen in Den Helder samen met hun marinecollega’s een technische bacheloropleiding aan de Faculteit Militaire Wetenschappen.

Onderzoek

Naast lesgeven houden de wetenschappelijke medewerkers van de NLDA zich ook bezig met onderzoek voor Defensie. Een bezoek aan een laboratoriumruimte waar onderzoek verricht wordt naar onbemande vliegtuigen diende als voorbeeld voor de staatssecretaris.

Samenwerking

Niet alleen toekomstige officieren krijgen les op het KIM. De Vries bezocht ook Ă©Ă©n van de technische practicaruimtes waar een groep leerlingen van Opleidingen Koninklijke Marine bezig was met een les.

Modern

De Vries is erg enthousiast over de manier waarop het KIM werkt. “Zowel qua wetenschappelijke ontwikkelingen als de persoonlijke loopbaanbegeleiding van adelborsten. Een voorbeeld voor de moderne manier van werken`, aldus de staatssecretaris.

Datum: dinsdag 2 maart 2010, 11:48
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry