Visum VS niet langer gratis.

01/03
2010
Toeristen uit landen die vallen onder het zogenaamde Visa Waiver Program moeten binnenkort 10 dollar gaan betalen voor hun bezoek aan de Verenigde Staten. Ook Nederland en België vallen hieronder.

Op dit moment is het voor bezoekers uit deze landen nog gratis om de VS te bezoeken. Straks moet je een keer in de 2 jaar 10 dollar betalen. Dit doe je via Internet wanneer je de verplichte elektronische registratie afrondt die onderdeel is van het Visa Waiver Program.

De Amerikanen gaan het geld dat ze binnenhalen gebruiken voor het promoten van toerisme. Toerisme organisaties in de VS zijn enthousiast want in totaal zal er de komende jaren 200 miljoen dollar gestopt worden in het promoten van VS als vakantieland. Dat is ruim 10 keer meer dan het budget op dit moment. Ze verwachten hierdoor jaarlijks 1,6 miljoen extra bezoeken aan de VS te generen.

Maar er zijn ook kritische geluiden van diverse organisaties die zeggen dat betalen voor je visum juist toeristen afschrikt en niet aantrekt. De IATA (International Air Transport Association) zegt dat het nu al veel werk is om naar de VS te gaan, dit wordt alleen nog maar meer. Al dat werk en de onduidelijkheid rondom het visum zou toeristen zo af gaan schrikken dat ze er gewoon geen zin meer in hebben en daarom een andere bestemming kiezen.

Het voorstel is echter al goedgekeurd door de senaat, het is nu alleen nog wachten op de handtekening die Obama waarschijnlijk deze week nog zal zetten.

Lees voor meer informatie over het Visa Waiver Program onze informatie over visum USA

Wat vind jij? Ben je sinds de nieuwe regels rondom het Visum Waiver Program al naar de USA geweest en was het veel werk?, laat je je afschrikken door de kosten van 10 dollar of ga je gewoon nog?

Datum: maandag 1 maart 2010, 18:40
Bron: Around the Globe
Categorie: Algemeen
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry