Je persoonlijke satelliet

04/08
2009
Waarom wachten op onderzoek ESA of NASA als je zelf je eigen satelliet de ruimte in kunt sturen met de TubeSat kit.

Wetenschappelijke experimenten in de ruimte waren tot nu toe alleen weggelegd voor welvarende instanties of overheden die een flink duit konden neertellen voor een instrumentje aan boord van een ESA of NASA satelliet. Met Interorbital's TubeSat Personal Satellite Kit kan iedereen die extra 8000 euro over heeft vanaf 2010 experimenten vanuit de ruimte uitvoeren.

De TubeSat kit die nog geen kilo weegt, bevat alles wat je nodig hebt voor een persoonlijke satelliet inclusief, zonnepanelen, accu's, zender, antennes, microcomputer en de bijbehorende programmeersoftware. Daarmee kan je bijvoorbeeld een simpele satelliet bouwen die berichten vanuit de ruimte verstuurt en op de aarde via HAM radio is op te vangen. Uiteraard kan je ook je eigen experimenten inbouwen waarmee je bijvoorbeeld de migratie van dieren vanuit de ruimte kan volgen, klimaatmetingen kan verrichten, biologische experimenten uit kan voeren tot en met reclame vanuit de ruimte.

De prijs is overigens inclusief de lancering aan boord van het IOS NEPTUNE 30 launch vehicle en het plaatsen van je satelliet in een relatief lage baan om de aarde op een hoogte van zo'n 310 kilometer. Door de lage baan om de aarde vervuil je tevens de ruimte niet met ruimteafval. Na een paar weken zullen de satellieten opbranden in de atmosfeer van de aarde. De NEPTUNE 30 TubeSat zullen vanaf het Tonga eiland in de Stille Oceaan gelanceerd worden. Interorbital verwacht elke maand een NEPTUNE 30 met 32 TubeSat kits te lanceren. Je kunt je persoonlijke satelliet nu al reserveren en met PayPal betalen.

1 reactie

Datum: dinsdag 4 augustus 2009, 10:29
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap
Tags: Tonga

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry