VARA-eindredacteur Straatman naar SNP Holding

01/03
2010
SNP Holding, producent van tv-reeksen als De Smaakpolitie, Ik Vertrek en That’s The Question, heeft Roy Straatman (34) aangetrokken als Hoofd Programma Ontwikkeling, waarmee hij aan het hoofd van de creatieve unit komt te staan. Vanaf 2006 werkte Straatman als eindredacteur bij de afdeling research en development van de VARA. “Met zijn staat van dienst is Roy zondermeer een belangrijke versterking voor nieuwe producties van de diverse SNP-labels“, zegt Jum Festen (SNP).

Jum Festen, Head of Television van SNP Holding, is verheugd met de komst van Roy. “Creatie en verkoop van eigen formats is één van de belangrijkste speerpunten voor het komende jaar. Roy beschikt over veel kennis en ervaring, heeft een waardevol netwerk en is bovenal iemand met een sterk ontwikkeld creatief instinct.”

Straatman wordt hij SNP Holding verantwoordelijk voor de programmaontwikkeling op het gebied van infotainment, entertainment, drama, comedy en games. Straatman volgt Margot van Schayk op. Zij stapte in februari over naar Endemol Nederland.

Straatman begon zijn loopbaan als redacteur bij AT5, waarna hij in 2002 in dienst trad bij de VARA. Bij die omroep werd hij eindredacteur van diverse programma’s. Vanaf 2006 werkte Straatman bij de afdeling Research & Development, waarin hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van crossmediale programmaconcepten en het aanjagen van creativiteit en vernieuwing binnen de organisatie.

Tot SNP Holding behoren de tv-bedrijven SNP Media, TVBV, 625 TV Producties, S&V Fiction, SNP Den Haag en Haagse Bluf TV Producties. Gezamenlijk produceren de labels van SNP Holding jaarlijks gemiddeld 30 verschillende titels.

Datum: maandag 1 maart 2010, 14:29
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry