Maart aangiftemaand: Vooraf Ingevulde Aangifte beschikbaar

01/03
2010
De Vooraf Ingevulde Aangifte is weer beschikbaar. De Belastingdienst vult veel gegevens zoals naam, adres, woonplaats, loon of studiefinanciering en de WOZ-waarde van een evt. koopwoning alvast in. Daarna hoeven mensen alleen nog te controleren, aanvullen of verbeteren waar het nodig is.

Vorig jaar downloadden ruim 2 miljoen mensen hun beschikbare gegevens. De Vooraf Ingevulde Aangifte was toen nog een proef.

In totaal moeten circa 9 miljoen mensen weer aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2009 doen. Wie voor 1 april de aangifte indient, krijgt voor 1 juli bericht.

Topdrukte bij de Belastingtelefoon

Voor de BelastingTelefoon is maart de drukste periode van het jaar. Het aantal telefoontjes kan dan oplopen tot meer dan 100.000 per dag. Jaarlijks worden er in totaal ruim 16 miljoen vragen aan de BelastingTelefoon gesteld. Meer dan 35 % daarvan komt tijdens de aangifteperiode binnen. De meeste vragen gaan over de status van de aangifte en het downloaden van informatie.

Open op vrijdagavond en zaterdag

De drukste dagen zijn maandag en dinsdag, zodat het handig kan zijn om die dagen te vermijden. Om mensen langer de gelegenheid te geven vragen te stellen, is de BelastingTelefoon in maart ook op vrijdagavond tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur geopend.

Bekijk de videoboodschap van minister De Jager over de Vooraf Ingevulde Aangifte.

Meer informatie over de aangifte 2009 is te vinden op www.belastingdienst.nl/aangifte

Datum: maandag 1 maart 2010, 10:46
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry