Transactie overeengekomen met Schaap & Citroen juweliers

26/02
2010
DEN HAAG (EZPress) - Het Functioneel Parket is met Schaap & Citroen juweliers een transactie overeengekomen van € 150.000,- omdat zij in 2004 en 2005 een aantal MOT meldingen (Meldingen Ongebruikelijke Transacties) niet of onvolledig heeft gedaan.

MOT meldingen zijn meldingen die verplicht zijn op basis van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (wet MOT). Op basis van deze wetgeving zijn diverse instellingen verplicht ongebruikelijke transacties te melden aan het meldpunt MOT. Op basis van de destijds geldende regelgeving werden contante transacties boven 15.000 euro aangemerkt als ongebruikelijke transacties.

Het betrof bij Schaap & Citroen juweliers transacties in contanten met een hogere factuurwaarde dan €15.000,-. Voor bedrijven is medewerking aan de uitvoering van de wet verplicht. Schaap & Citroen juweliers had in 2004 en 2005 haar interne procedures onvoldoende op orde met als gevolg dat niet alle verplichtingen correct zijn nagekomen.

Schaap & Citroen juweliers betreurt de gang van zaken en heeft direct nadat de onregelmatigheden waren geconstateerd maatregelen genomen om de interne procedures op het gebied van melding van ongebruikelijke transacties aan te scherpen. Ook is de interne controle op naleving hierop aangepast.

De Wet MOT is inmiddels vervangen door de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Om de integriteit van het (Nederlandse) financiële stelsel te bewaken is het van belang om alert te zijn op ongebruikelijke transacties die mogelijk verband houden met witwassen en/of terrorismefinanciering.

//Einde bericht

Bron: Functioneel Parket

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 26 februari 2010, 13:01
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry