Hulp voor werkgevers bij aanpak agressie

27/02
2010
DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Binnenlandse Zaken komt volgende maand met een 'Handreiking Agressie en Geweld'. Die moet werkgevers van pas komen bij de aanpak van agressie en geweld tegen hun werknemers. De handreiking wordt in een oplage van ongeveer 7000 exemplaren verzonden aan werkgevers van instellingen met een publieke taak. Het document wordt tevens als pdf aangeboden op internet (www.veiligepublieketaak.nl).

De handreiking wordt aangekondigd als een praktisch naslagwerk voor beleidsmakers en beleidsondersteuners zoals personeelsadviseurs, beleidsmedewerkers en arbo-coördinatoren. Ook medewerkers die deel uitmaken van de ondernemingsraad of op een andere wijze het personeel vertegenwoordigen kunnen er hun voordeel mee doen.

De actieve rol van werkgevers is cruciaal, aldus het ministerie. ,,Zij zijn verantwoordelijk voor het beschermen van de uitvoering van de publieke taak en zijn werknemers. Daarnaast is de werkgever als geen ander verantwoordelijk voor de bedrijfsorde. Hier valt ook onder dat elk van zijn werknemers op een correcte manier wordt bejegend, respectvol en in een veilige omgeving. De werkgever kan dit vormgeven door duidelijke normen, heldere procedures en ondersteuning, begeleiding en opvang van werknemers vast te stellen. De werkgever laat daarmee zien dat hij zijn werknemers steunt.''

Datum: zaterdag 27 februari 2010, 10:21
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry