Almere krijgt media innovatiecentrum

25/02
2010
ALMERE (EZPress) - Stichting Almere Kennisstad en Innovation Industries BV hebben gisteren een overeenkomst getekend voor de lancering van een media innovatiecentrum in Almere genaamd Innovation Industries.

Dit media innovatiecentrum bundelt de kracht van wetenschap, onderwijs en media industrie. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Almere als ICT- en mediastad. De uitvoering bestaat uit 3 pijlers:

1. hoogwaardig onderwijs (internationale master Media Innovation) gekoppeld aan toegepast onderzoek; hier ontstaan de ideeën die omgezet worden naar een innovatief product;

2. een incubator die als katalysator gaat werken om bedrijven te vormen opdat innovatieve producten hun weg naar de markt kunnen vinden en

3. een investeringsfonds dat werkt als een versneller die ervoor zorgt dat bewezen succesvolle producten kunnen uitgroeien tot volwassen bedrijven en proposities.

Martine Visser (wethouder economische zaken en onderwijs), 'Dit is een geweldige stap voor de stad Almere en de regio. In plaats van over innovatie te praten gaan we het echt doen, een mentaliteit die past bij de ondernemersgeest van Almere.'

Afgelopen jaar hebben de initiatiefnemers van Innovation Industries - Hans Bouwknegt en Frank Peters (NHTV Breda), Joris Kruse (Media Republic), Mark Ramakers (Talpa) en Harm de Vries - naast de ontwikkeling van het concept en het leggen van contacten met onderwijs en de industrie volop gewerkt aan het opzetten van een hoogwaardige internationale master Media Innovation in samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.

Gerard Jansen (directeur stichting Almere Kennisstad): 'Met deze stap maken we een begin met de opzet van een internationaal georiënteerd innovatiecentrum. Binnen 3 jaar moet het platform zijn uitgegroeid tot een creatieve omgeving waar op een structurele wijze kennisvalorisatie plaatsvindt in samenwerking met (nieuwe) innovatieve bedrijven; een internationale smeltkroes voor innovatie, ideeën en businessconcepten in de ICT- en mediasector'.

//einde bericht

Bron: Kennisstad Almere

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 25 februari 2010, 14:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Almere, Breda, Flevoland, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry