Mozilla vestigt de aandacht op browserkeuzescherm

24/02
2010
Volgens een Brits onderzoek onder 2000 webgebruikers zijn veel Britten zich niet bewust van de komst van het browserkeuzescherm dat Microsoft op 1 maart uitbrengt. Mozilla is dan ook niet zo zeker dat keuze voor een alternatieve browser in Windows veel effect zal hebben.

Het keuzescherm dat in overleg met de Europese Commissie door Microsoft is bedacht om de automatische keuze voor de Internet Explorer als browser te doorbreken, zal volgende week beschikbaar komen. Het keuzescherm dat door Windows Update wordt verspreid, zal Internet Explorer-gebruikers de keuze geven een andere browser als standaard browser in plaats van Internet Explorer in te stellen. Uiteraard hopen de alternatieve browseraanbieders dat internetters nu massaal overstappen en dat het marktaandeel van Microsofts Internet Expolorer zal dalen. Uit het onderzoek blijkt echter dat 77 procent van de ondervraagden geen weet heeft van de komende browserkeuze.

Om de Europeanen aan te moedigen en bekend te maken met deze keuze heeft Mozilla een propagandapagina gemaakt die gebruikers moet wijzen op op de keuzemogelijkheid.

Volgens Mozilla is het een belangrijke keuze omdat de webbrowser onze toegang is tot de wereld. Het bepaalt hoe we de (internet)wereld waarnemen. Het is volgens Mozilla dan ook belangrijk deze keuze zorgvuldig te maken. Uiteraard wil Mozilla graag dat de Europeanen kiezen voor de Firefox browser, maar wijst daarbij vooral op het belang van de vrijheid van keuze.

Via: Hexus

Datum: woensdag 24 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry