Dichters kiezen favorieten op filmfestival

17/08
2009
UTRECHT (ANP) - Nederlandse dichters presenteren dit jaar op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht hun favoriete films. Dat maakte de festivalorganisatie maandag bekend. Onder de dichters zijn Ramsey Nasr en Ingmar Heytze, die respectievelijk voor De vliegende Hollander (1995) en Sl8n8 (2006) hebben gekozen. Bärbel Geijsen heeft het festival gevraagd in het programma-onderdeel De keuze van... Guernsey (2005) te vertonen. Benno Barnard heeft gekozen voor Karakter (1997) en Joke van Leeuwen voor De noorderlingen (1992). De favorieten van Ruben van Gogh, Willem Jan Otten en Mark Boog zijn respectievelijk Spetters (1980), Stand van de maan (2004) en De illusionist (1983).

De dichters schrijven speciaal voor De keuze van... een gedicht en praten na afloop van de vertoning met de filmmakers, leden van de cast en het publiek.

Beroepsgroep

Het NFF vraagt voor De keuze van... elk jaar een beroepsgroep om een programma samen te stellen met favoriete Nederlandse films. Zo gingen onder anderen cabaretiers, schrijvers, lijsttrekkers van politieke partijen en popmuzikanten, onder wie Marco Borsato en Spinvis, de dichters voor.

De 29e editie van het filmevenement heeft plaats van 23 september tot en met 2 oktober in Utrecht.

Datum: maandag 17 augustus 2009, 16:41
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Guernsey, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry