Rechter besluit in voordeel vader Katja

24/02
2010
EDE (ANP) - Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft uitgesproken dat de vader van de ontvoerde Katja Leendertz uit Ede terecht de voogdij over zijn dochter toegewezen heeft gekregen. Dat bevestigde de advocate van de moeder van het 8-jarige meisje woensdag. De moeder had bij de rechtbank bezwaar gemaakt tegen het toewijzen van de voogdij aan de vader. Die nam zijn dochter op 27 mei onaangekondigd mee vanaf een schoolplein in Ede. De ontvoering leidde tot veel beroering. De politie verspreidde onmiddellijk een Amber Alert. Het meisje woont nu met haar vader in de Verenigde Staten.

Volgens advocate Heleen Scheer staat de uitspraak los van een lopende zaak over het terughalen van Katja naar Nederland. ,,Het is slechts een bevestiging van een eerdere uitspraak van een Amerikaanse rechter. De zaak om Katja terug naar haar moeder in Nederland te halen loopt nog en een uitspraak volgt vermoedelijk snel.''

Het Openbaar Ministerie in Arnhem deed vorig jaar een rechtshulpverzoek aan de Amerikaanse autoriteiten. Het OM verdenkt de man van onttrekking van het kind aan het ouderlijk gezag van de moeder.

Datum: woensdag 24 februari 2010, 10:53
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Ede, Gelderland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry