Toch weer camera's van HP

22/02
2010
Op de PMA Fotografiebeurs in de Verenigde Staten heeft HP een nieuw assortiment zogenaamde 'point & shoot'-camera's laten zien. Opvallend, omdat HP eind 2007 met digitale camera's gestopt was.

Het nieuwe assortiment bestaat uit vijf nieuwe fotocamera's en zelfs drie camcorders. Het verhaal hierachter kennen we (nog) niet en of deze op de PMA aangekondigde camera's ook Europa zullen bereiken is dan ook niet bekend. De fotocamera's vallen in de prijsklasse tussen de 100 en 150 dollar. De videocamera's kosten tussen de 110 en 200 dollar.

Alle compactcamera's hebben een 12 megapixel sensor. Vier van de vijf hebben vier keer optische zoom en de duurste vijf keer zoom. De camera's onderscheiden zich verder door een verschil in een aantal functies. Zo hebben er twee een touchscherm met scrol-l en zoomfuncties en een "Touch Shot" functie, die ervoor zorgt dat de camera scherpstelt op bijvoorbeeld de persoon waarop geklikt wordt. De camera's hebben een 2,7 of 3-inch scherm en verschillen ook wat in afmetingen. Verder zijn ze ruim voorzien van automatische functies als lach- en knipper-detectie, beweginsstabilisatie en in-camera retouchering.

Datum: maandag 22 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry