Google brengt gemeenteraadsverkiezingen in kaart

22/02
2010
Google introduceert samen met NU.nl en Politiek Online een speciale website waarop Nederlandse burgers voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen alle landelijke en regionale politieke partijen op de voet kunnen volgen.

Op de nieuwe website is via Google Insights for Search - op basis van zoekopdrachten die via Google zijn ingevoerd - de populariteit van verschillende politieke partijen te volgen.

Via de speciale Volgdeverkiezingen.nl-gadget van Politiek Online kunt u op een Google Maps-kaart zien waar meer dan 2000 politici over twitteren en bloggen. Verder kunt u, door met uw eigen postcode te zoeken, inzoomen op de eigen gemeente en zien welke partijen verkiesbaar zijn, wat ze twitteren of bloggen, en kunt u direct naar de website van de betreffende partijen gaan.

Via de NU.nl-gadget heeft u de NU online- en videoberichtgeving over de gemeenteraadsverkiezingen binnen handbereik, ziet u foto's van NU.nl-lezers en comments van NUjij-gebruikers.

Daarnaast kunt u via de Google Nieuws-gadget uitgebreid het nieuws lezen op de sites van lokale en nationale nieuwsbronnen.

Datum: maandag 22 februari 2010, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry