Toerisme grootverdienende landen

14/02
2010
Toerisme is een reusachtige Industrie. Voor sommige landen is het zelfs de grootste inkomensbron van het land. Maar welke 10 landen hebben in 2009 nou het meeste verdiend aan toerisme?

1 USA

De Verenigde staten heeft bijna 100 biljoen dollar verdiend aan toerisme. Bijna twee keer zoveel als de nummer 2 op onze lijst. Deze inkomsten hebben ze vooral te danken aan de grote aantallen bezoekers. Zo bezochten 35 miljoen mensen New York en 31 miljoen Las Vegas.

2. Spanje

Mooie stranden, oude steden, musea en Sangria zijn allemaal pluspunten van Spanje. Spanje is inmiddels zelf populairder dan Italië de jarenlange favoriet. Inkomsten uit toerisme zijn vitaal voor de Spaanse Economie.

3 Frankrijk

Het maakt niet uit waar je naar op zoekt bent. Skiën, stranden, of een steden trip in Frankrijk is het mogelijk. Frankrijk staat op basis van het aantal bezoeker met bijna 80 miljoen toeristen op de eerste plek. Toeristen geven echter minder uit dan in Spanje en de USA waardoor ze op e 3e plek komen op basis van inkomsten

4 Italië

De Italianen verdienen bijna 40 biljoen euro aan toerisme, een belangrijke inkomensbron voor het land. Italië heeft meer dan 44 world heritage sites meer dan welk ander land dan ook ter wereld.

5 China

China is een reusachtig land met een grote diversiteit aan bestemmingen. Het is ook een van de snelst groeiende toeristen bestemmingen ter wereld. Inmiddels al bijna 55 miljoen per jaar tegen maar 230.000 in 1978. Dit maakt dat China op de 4e plek bezoekers komt maar de 5e plek op basis van inkomsten. De meest bezochte regio’s zijn Beijing, Shanghai en Guangzhou.

6 Duitsland

Duitsland heeft op het eerste gezicht niet zo veel te bieden als sommige andere landen. Maar toch komen er jaarlijks meer dan 25 miljoen toeristen die samen meer dan 30 biljoen euro uit hebben gegeven in Duitsland. De Duitsers doen dus zeker iets goed.

7 Groot Britannie

Londen is de grote trekpleister van Groot Britannie. Londen is zelfs de 2e meest bezochte stad ter wereld. Met meer dan 15 miljoen bezoekers.

8 Australië

Populair onder lange-termijn backpackers maar ook voor een gewone vakantie. Sydney, Uluru en the great barrier reef, Australië heeft genoeg te bieden. In 2009 lieten deze bezoekers nog een 10% meer geld achter dan in 2008

9 Turkije

Turkije is vooral de afgelopen jaren een steeds populairdere bestemming geworden. Was het aantal bezoeker in 2000 nog maar 8 miljoen tegenwoordig zijn het er meer dan 40 miljoen. Hiermee is staat het land op de 8e plek wat betreft bezoekers maar op de 9e wat betreft inkomsten.

10 Oostenrijk

In de winter een populaire bestemming en in de zomer een populaire wandel bestemming. Oostenrijk trekt het hele jaar door toeristen. Oostenrijk is geen budget bestemming, geen wonder dat de eurotjes lekker binnenstromen. Inkomsten uit toerisme zijn verantwoordelijk voor 9% van het BNP

Datum: zondag 14 februari 2010, 16:25
Bron: Around the Globe
Categorie: Algemeen
Tags: Australië, China, Duitsland, Frankrijk, Londen, New York, Oostenrijk, Spanje, Sydney, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry